Вторник, 14.05.2024, 06:44
Приветствую Вас Гость
*NEWS MOTO LIFE*
Главная | МотоФорум | RSS | Регистрация | Вход
Главная » 2010 » Октябрь » 7 » Спидвей: подробности матча УЛС, ШАХТАР - ТУРБИНА
04:09
Спидвей: подробности матча УЛС, ШАХТАР - ТУРБИНА


5 жовтня 2010 року на Червоноградському мототреку «ГІРНИК» відбулась перша фінальна зустріч двох спідвейних команд : Чемпіона Росії 2009 року, команди «ТУРБІНА» м. Балаково та Чемпіона України 2009 року команди «ШАХТАР» м. Червоноград. Глядацький інтерес до цієї зустрічі був надзвичайно високий – свідченням тому, стали майже вщерть заповнені трибуни. «Битвою двох Титанів» - саме так називали цю гонку. Про те, що на рідному треку, та ще й без лідера «ТУРБІНИ» Еміля Сайфутдінова, буде не важко перемогти червоноградцям, не говорив хіба, що ледачий… Але на жаль не все так просто робиться, як говориться…А тепер все по порядку.

Погода на день змагань видалась «спідвейною»: трошки прохолоди, трошки сонця, невисока температура повітря. Настрій у червоноградських спідвеїстів – піднесений, адже техніка підготовлена на найвищому рівні (напередодні проводились тренування і результат був надзвичайно втішний). Розпочались дійства на мототреку із виступу дитячого колективу «АПЕЛЬСИН». А далі, на спідвейну доріжку виїхали гості змагань, львівський байкерський клуб «ХУЛІГАН», які приїхали підтримати команду «ШАХТАР» на запрошення організаторів. Ревіння байкерських двигунів, з-півоберта «завели» глядацьку аудиторію.



Першими на представлення виїхала команда «ТУРБІНА» м. Балаково, за ними байкери вивезли на своїх залізних конях команду господарів – «ШАХТАР» м. Червоноград. Після традиційного представлення учасників перегонів, на усіх присутніх чекав черговий (і не останній на цей вечір) сюрприз. Для висвітлення Української Ліги Спідвею у ЗМІ, червоноградські організатори запросили (уже традиційно) телевізійну бригаду Першого Автомобільного Каналу, на чолі із досвідченим журналістом – Антоном Топчієм. Саме 5-го жовтня Антон Топчій святкував свій 35-літній ювілей. З цього приводу, організатор спідвейних змагань на червоноградському мототреку, президент клубу «ШАХТАР», Андрій Поріцький, під шквал аплодисментів усіх присутніх на стадіоні, привітав Антона з ювілеєм та вручив імениннику подарунок.





І ось, нарешті, дано старт першому заїзду, в якому приймали участь Роман Поважний та Володимир Бородулін від команди гостей, та Андрій Карпов і Олександр Локтаєв від команди господарів. Першим зі старту і до фінішу був досвідчений А.Карпов. Другим на лінії фінішу був Р.Поважний, В.Бородулін фінішував третім. На жаль у Сашка Локтаєва стався прикрий випадок (злетів ланцюг) і він не зміг фінішувати у заїзді. 3:3 – результат зустрічі у першому заїзді. У другому заїзді стартував червоноградський юніор – Володимир Тейгел. Завдяки командній тактиці Томаша Гжановського та Володимира Тейгела у цьому заїзді, результат знову ж таки нічийний – 3:3. І після третього старту результат нічийний – 3:3 у заїзді і, відповідно, результат гонки 9:9.




 

 

Лише четвертий, так званий «юніорський» заїзд, дав можливість насолодитись перемогою у заїзді вболівальникам «ШАХТАРЯ». Андрій Кобрін був кращим у заїзді, а Володимир Тейгел на фінішному колі поступився Андрію Кудряшову, і третім перетнув межу клітчастого прапора. Не обійшлось, на жаль, без падінь на цих перегонах… Олександр Локтаєв двічі, після падіння, опинявся на доріжці. На щастя, обидва рази не мали негативних наслідків для здоров’я спортсмена.
Станом на 9-тий заїзд, розрив в рахунку становив 8 пунктів, і керівники команди приймають рішення: Андрій Карпов у 10-му заїзді поїде «ДЖОКЕРОМ». На жаль результат 10-го заїзду вельми невтішний - Андрій приїхав четвертим… До честі червоноградських спідвеїстів, слід зазначити, що незважаючи на рахунок, кожного заїзду вони вели запеклу боротьбу на доріжці за кожний пункт.



Фінальний, 15 – тий, заїзд, і… гіркоту від поразки відчув в душі кожен вболівальник «ШАХТАРЯ» на мототреку «ГІРНИК»…Гіркоту від поразки – так, але розчарування від СВОЄЇ команди – НІ !!! Адже, без гірких поразок не буває солодких перемог. А СПІДВЕЙ, це саме той вид спорту, в якому має значення все: і фактор фізичного та морального налаштування спортсменів, і фактор налаштувань в плані техніки, і звичайно, фактор банального, на перший погляд, везіння. Саме відсутність останнього - везіння, не дало можливості відчути смак перемоги рідної команди…Але не варто сумувати, адже у нас попереду зустріч-відповідь з командою «ТУРБІНА» в місті Балаково, яка відбудеться 16 жовтня. Саме тоді стане відомо чемпіона Української Ліги Спідвею 2010 року. Я (впевнений, що таких я тисячі), як істинний патріот та відданий фанат СВОЄЇ рідної спідвейної команди «ШАХТАР» ні на мить не сумніваюсь, що Чемпіоном Української Ліги Спідвею 2010 року стане Червоноградський «ШАХТАР» !!!

«ШАХТАР» - ЧЕМПІОН !!!

Результат позаїздно:

1. А.Карпов, Р.Поважний, А.Бородулін, О.Локтаєв (сх) 3:3
2. Р.Гафуров, Р.Трояновскі, В.Тейгел, А.Кудряшов. 3:3 (6:6)
3. Т.Гжановскі, А.Бородулін, Д.Гізатулін, О.Локтаєв 3:3 (9:9)
4. А.Кобрін, А.Кудряшов, В.Тейгел, І.Чалов. 4:2 (13:11)
5. Р.Поважний, А.Карпов, А.Кудряшов, В.Тейгел. 2:4 (15:15)
6. Р.Гафуров, О.Локтаєв, Р.Трояновскі, А.Бородулін. 3:3 (18:18)
7. А.Кудряшов, Т.Гжановскі, Д.Гізатулін, В.Тейгел, 2:4 (20:22)
8. Р.Поважний, Р.Гафуров, А.Карпов, Р.Трояновскі 1:5 (21:27)
9. А.Кудряшов, О.Локтаєв, Д.Гізатулін, А.Кобрін, 2:4 (23:31)
10. Т.Гжановскі, Д.Гізатулін, Р.Гафуров, А.Карпов. 3:3 (26:34)
11. Р.Трояновскі, Р.Поважний, Т.Гжановскі, А.Бородулін, 4:2 (30:36)
12. Т.Гжановскі, А.Карпов, Р.Гафуров, Д.Гізатулін, 5:1 (35:37)
13. Р.Поважний, А.Кудряшов, А.Карпов, В.Тейгел, 1:5 (36:42)
14. Р.Поважний, О.Локтаєв, А.Бородулін, Р.Трояновскі, 2:4 (38:46)
15. Т.Гжановскі, Р.Гафуров, А.Карпов, Д.Гізатулін, 4:2 (42:48)

Категория: Мировые мотоновости | Просмотров: 655 | Добавил: yanamoto | Теги: новости мото харьков

Copyright MotoLife © 2010